Een Power BI dashboard dat FMS & TMS data analyseert en weergeeft voor Beck Logistics

Wat we voor ze doen:
Opstellen van de juiste KPI’s,
Ontwikkeling van Power BI dashboard,
Koppelen van het dashboard met het FMS & TMS,
Onderhoud en doorontwikkeling van het dashboard
Beck Logistics is een van de oudste transportbedrijven van Nijmegen. In 1910 zijn ze begonnen met regionale verhuizingen en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een internationaal specialist op het gebied van autolaadkraan- en speciaal transport.
Met ons Power BI dashboard geven we Beck Logistics beter inzicht in hun logistieke data. Deze inzichten helpen met het efficiënter plannen van hun distributie ritten. Daardoor rijden zij nu met hogere beladingsgraden en besparen ze op brandstof en de inzet van hun materieel.
Om hun dagelijkse operatie te managen gebruiken zij een TMS (Transport Management Systeem) en een FMS (Fleet Management Systeem). Het TMS slaat waardevolle data op over hun orders, adressen en leveringen. Het FMS daarentegen beschikt over voertuig- en ritinformatie van de vrachtwagen en rijgedrag van de chauffeur.
Beck Logistics heeft ons gevraagd om de data uit hun TMS en FMS dagelijks op te halen en samen te laten komen in een Power BI dashboard. Dit heeft geresulteerd in het verkrijgen van belangrijke stuurinformatie, zoals o.a. :

• de palletdrop (het aantal pallets dat gemiddeld per stop wordt afgeleverd);
• de omzet per klant en vrachtwagen;
• de omzet per uur;
• de omzet per kilometer.

Ook geeft het dashboard Beck Logistics de mogelijkheid om toegevoegde waarde te creëren voor hun eigen klanten, door ze wekelijks KPI overzichten te verstrekken met betrekking tot het logistiek gedrag van hun klanten. Op deze wijze monitort Beck Logistics het logistieke gedrag van de klanten van hun eigen klanten en zijn zij in staat om verbetervoorstellen aan te dragen waardoor o.a. het transport efficiënter gepland kan worden en daarmee de transportkosten verlaagd kunnen worden.
Wij, op onze beurt, ontzorgen Beck Logistics weer. Wij laden dagelijks de juiste data in en onderhouden het dashboard, zodat Beck Logistics zich kan focussen op haar eigen klanten.