Een Power BI dashboard dat transportbedrijven inzicht geeft in de rijstijl van hun chauffeurs

Wat we voor ze doen:
Opstellen van de juiste KPI’s,
Ontwikkeling van Power BI dashboard,
Koppelen van het dashboard met het FMS,
Onderhoud en doorontwikkeling van het dashboard
Mobicoach is een leverancier van Fleet Managment Systemen, opgericht en gevestigd in Oss. Een FMS is een systeem dat geïnstalleerd wordt op de vrachtauto’s van transportbedrijven waarmee ze hun chauffeurs kunnen volgen en inzicht krijgen in de status van de voertuigen. Daarnaast helpt Mobicoach de chauffeurs met een app waardoor ze paperless kunnen leveren en communiceren.
We werken sinds 2022 samen met Mobicoach om alle data die hun systeem ophaalt te analyseren en weer te geven in een Power BI dashboard. Door statistische analyses te doen over deze data voorzien we de klantengroep van Mobicoach van informatie als:
• Het aantal KM’s dat wordt gereden per bedrijf, afdeling en chauffeur.
• Het brandstofgebruik per bedrijf, afdeling en chauffeur.
• De rijstijl van chauffeurs in vergelijking met hun collega’s: hoe vaak wordt er hard opgetrokken, hard geremd, de cruise control gebruikt of motor aangelaten bij het lossen.

Het dashboard berekent een cijfer waarmee de chauffeur geëvalueerd wordt. Hiermee stimuleren de transportbedrijven de chauffeurs om zich duurzamer en veiliger te gedragen in het verkeer.

Samen met Mobicoach werken wij constant aan de doorontwikkeling van dit BI dashboard. 25 transportbedrijven gebruiken het dashboard voor de coaching van hun chauffeurs.
De getoonde data is fictief